Anders leren

Soms kan het leren van nieuwe dingen ingewikkeld zijn voor uw kind. Dat kan veel mogelijke oorzaken hebben. Misschien gaat de leerkracht op school te snel of begrijpt uw kind de instructie van een bepaald vak niet altijd. Misschien leert uw kind de dingen juist door te doen in plaats van te luisteren. Of de opdrachten in de schoolboeken passen niet zo goed bij de manier van leren van uw kind. Klinkt dit bekend? Geen zorgen, er zijn heel veel kinderen, jongeren en ouders die dit herkennen. Soms voor heel even en soms al heel erg lang. Stef’s Praktijk kan daarin iets voor jullie betekenen.

Door bijvoorbeeld onderzoek te doen kan duidelijk worden wat uw kind al weet, kan of nog kan leren. Die informatie kan helpen om te bepalen welke manier van leren en oefenen bij uw kind past. We kunnen ook onderzoeken welke manier van leren bij uw kind past door het gewoonweg te proberen. Door samen te experimenteren met verschillende manieren van leren, komen we misschien wel iets tegen wat bij uw kind past op dit moment. Hierdoor kan het leren van nieuwe of moeilijke dingen op zijn minst leuker en hopelijk ook iets makkelijker of fijner worden.

 

Stef’s Praktijk voor Orthopedagogiek biedt drie vormen van anders leren aan:

  • Bewegend leren

  • Spelend leren

  • Ervarend leren

Tijdens deze manier van leren gaan we de lesstof die uw kind op school krijgt aangeboden, oefenen op een andere manier. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw kind moeite heeft met (bepaalde) rekensommen. Vaak zijn de dingen die moeilijk zijn, ook minder leuk. Daar kunnen we hopelijk verandering in brengen. Stef’s Praktijk gaat samen met uw kind op verschillende manieren met bijvoorbeeld die rekensommen aan de slag. Dat doen we door te bewegen, ervaren en te spelen. We maken samen een plan waarin de inhoud, frequentie en duur bepaald wordt. Ook maken we afspraken op welke momenten we samenkomen voor een (tussentijdse) evaluatie. Tijdens de sessies krijgt uw kind uitleg en gaan we leren en oefenen, door samen dingen te doen. Zo onderzoeken we welke manier van leren bij uw kind past en hoe uw kind dit kan toepassen op school of bij het maken van zijn of haar huiswerk.

steffie-roelofs

Steffie Roelofs

  • NVO- en SKJ geregistreerde basis-orthopedagoog
  • Leerkracht (speciaal) basisonderwijs
  • Kleurt graag buiten de lijntjes
  • Ruimdenkend en positief

Lees meer over mij

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom!

Download hier een brief die u aan uw kind kunt laten lezen / voor lezen om deze stof in gebruikelijke taal aan hem of haar uit te leggen.

praktijk van stef

Persoonlijke aandacht begint met een ontmoeting. Neem vrijblijvend contact op met Stef’s
Praktijk voor vragen of plan een kennismakingsgesprek

praktijk van stef
Steffie roelofs

Persoonlijke aandacht begint met een ontmoeting. Neem vrijblijvend contact op met Stef’s Praktijk voor vragen of plan een kennismakingsgesprek

Steffie roelofs